Provlöpning av Hallandsleden Terräng.

Idag anordnade arrangören av tävlingen Hallandsleden Terräng en provlöpning av banan. Som det låter springer man längs Hallandsleden förutom vi två tillfällen men dessa fick vi till oss innan.
Man kunde välja mellan 10, 20 eller 30 km. Detta lät som ett bra tillfälle att få lite trail kilometer i benen. Visste att ett gäng från Solvikingarna skulle också ner så vi löste transporten ner med samåkning,

Gänget från Solvikingarna. Foto: Ingen aning men Emmas telefon var det.
Väl framme i Fjärås var det lite information och sen samåkte vi till Stättereds 4H gård där starten skulle gå. Vi hade lite problem första kilometerna att hitta rätt väg, inte ville vi springa ännu längre söderut. Väl inne på Hallandsleden flöt det på bra och den var mycket bra uppmärkt med tydliga orange/röda banderoller runt träd.

Sprang med Calle, Emma och Martin första 5 kilometerna sen blev jag själv. Tror att jag sprang lite hårdare än de gjorde. Ville testa mitt ben ordentligt och sprang därför i alla backar, tog det som styrketräning. Annars var det inget "max" lopp alls utan skön behaglig känsla och pulsen håll sig ganska låg om man bortser från när jag klättrade backe och backar fanns det.
Omgivningarna var vackra och banan bra förutom vid 13-14 km in då kommunen troligtvis varit och skövlat och kört sönder leden. Här gick det knappt att ta sig fram och geggigt som bara den samt en massa granris, grenar och annat på marken som ställde till det. Det var också här som vänster sko valde att stanna kvar i leran medan jag valde att fortsätta. Fick stanna och fiska upp skon samt tömma den på lera. Sista delen av banan var av enklare terräng med inslag av grus och lite asfalt. Kom tillbaka till Fjärås fritidscenter efter 2:31:09 och 30,6 km.
Summa summarum ett riktigt bra pass. Det som var lite tråkigt var att själva passet tog cirka 2,5 timmar men jag åkte hemifrån 08:50 och kom tillbaka 15:40. En hel söndag tog detta.

Foto: Hallandsleden Terräng

Foto: Hallandsleden Terräng

Foto: Hallandsleden Terräng

Foto: Hallandsleden Terräng

Foto: Hallandsleden Terräng

Jag i egen hög person vid "målet", Foto: Hallandsleden Terräng

Detta pass avslutade en rekordvecka i antal kilometer, totalt blev det 112 km denna vecka.

Måndag 2/3:
  • 13 km lugn distans på löpband (Stenebygården) snittfart 4:33 min/km.
Tisdag 3/3:
  • Morgondistans (kl.05:53) 14 km snittfart 3:58 min/km, i Hisingsparken.
Onsdag 4/3:
  • Morgondistans (kl.05:53) 14,2 km snittfart 4:05 min/km, i Hisingsparken.
Torsdag 5/3:
  • Distans 16,3 km snittfart 3:57 min/km, runt Svanskällan.
Fredag 6/3:
  • Distans 11 km snittfart 4:09 min/km, Gröna slinga Hisingsparken (Trail).
Lördag 7/3:
  • 13 km lugn morgondistans snittfart 4:30 min/km.
Söndag 8/3:
  • Långpass Hallandsleden Terräng 30,60 km snittfart 4:56 min/km.
Brödet hade sinat hemma så det var bara att sätta igång väl hemma efter dagens pass.
5 bröd av familjens och min favorit blev det, skållat havrebröd.
Med surdeg såklart.






Inga kommentarer

Använder Blogger.